Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Đukanović otputovao u Beč, na samit premijera članica CEI i Bečki ekonomski forum

Objavljeno: 23.11.2014. 21:00 Autor: Biro za odnose s javnošću
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović otputovao je danas u Beč, na poziv saveznog kancelara Republike Austrije Vernera Fajmana, gdje će sjutra učestvovati na XXV jubilarnom Samitu premijera zemalja članica Centralno-evropske inicijative (CEI).

Đukanović će istog dana, na poziv predsjednika i generalnog sekretara Bečkog ekonomskog foruma, Erharda Buseka i Elene Kirceve, učestvovati na panelu u okviru glavne sesije, pod tematskim nazivom “Ekonomija je motor – vizije i odgovornosti u vremenu promjena”. Pored premijera Đukanovića, na panelu će učestvovati i premijeri Albanije i Makedonije, Edi Rama i Nikola Gruevski, kao i predsjednik EBRD Sumo Čakrabarti.

Na kraju dana premijer Đukanović će, na poziv Karl Rener Instituta, na Bečkoj diplomatskoj akademiji održati predavanje na temu “Crna Gora na putu ka Evropskoj uniji” i odgovarati na pitanja učesnika. Konferenciju će otvoriti direktori Instituta i Akademije, Karl Dufek i Hans Vinkler.

Boravak u Beču premijer će iskoristiti i za bilateralne susrete sa visokim učesnicima ovih značajnih skupova.


Biro za odnose s javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?