Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Uspješno realizovan prvi krug Programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem za 2014. godinu

Objavljeno: 24.11.2014. 23:43 Autor: Biro za odnose s javnošću
Prvi krug trećeg ciklusa Programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem za 2014. godinu uspješno je okončan u četvrtak, 20. novembra 2014. godine prijavom gotovo četiri hiljade potencijalnih korisnika progama od kojih su u prvom krugu 3.348 lica dobila mogućnost stručnog osposobljavanja.

Prijava korisnika u okviru Programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem za 2014. godinu počela je 20. oktobra i trajala je do 20. novembra.

Poslodavci su oglasili potrebu za oko 7.000 mjesta, dok je ukupan broj prijavljenih korisnika za učešće u Programu 3.928.

Nakon elektronski sprovedenog uparivanja poslodavaca i korisnika, u prvom krugu ukupno 3.348 lica su dobila mogućnost da se stručno osposobljavaju. Ukupan broj preostalih upražnjenih mjesta je 3.619, dok 580 lica nije dobilo poslodavca u prvom krugu.

Imajući u vidu da je skoro 90% visokoškolaca u prvom krugu dobilo mogućnost da se stručno osposobljava Program se može ocijeniti kao vrlo uspješan.

Kako bi se što većem broju prijavljenih neuparenih kandidata omogućilo da se u okviru Programa stručno osposobe biće sproveden tzv. drugi krug uparivanja, pri čemu će kandidati koji nijesu dobili poslodavca u prvom krugu imati na uvid preostala upražnjena mjesta.

Prijavljivanje potencijalnih korisnika u drugom krugu počeće 25. novembra u 10 časova i biće otvoreno do 28. novembra do 17 časova.

Na portalu e-uprave je je dostupna lista korisnika koji su u prvom krugu dobili mogućnost da se stručno osposobljavaju.

Biro za odnose s javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?