Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Bošković razgovarao sa ministrima Bugarske i Makedonije

Ministar rada i socijalnog staranja mr Predrag Bošković sastao se, tokom boravka u Sofiji, sa potpredsjednikom Vlade Republike Bugarske i ministrom rada i socijalne politike Ivailom Kalfinom i ministrom rada i socijalnog staranja Republike Makedonije Dimetom Spasovim.

Ministar Bošković je sa bugarskim ministrom Kalfinom razgovarao o saradnji u oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja i tržišta rada i radnih odnosa. Sagovornici su se saglasili da će potpisivanjem Sporazuma o socijalnom osiguranju, crnogorskim i bugarskim državljanima biti omogućeno ostvarivanje prava na osnovu rada i osiguranja u inostranstvu, u oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja, zdravstvenog osiguranja, zdravstvene zaštite i materinstva, kao i osiguranja za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti, novčane naknade za slučaj nezaposlenosti, dodatka za djecu i administrativno pravne pomoći.

Ministar Kalfin je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim aktivnostima koje se preduzimaju u cilju potpisivanja Sporazuma o socijalnom osiguranju, koji će staviti van snage Sporazum iz 1958 godine.

Kalfin je ocijenio da je Crna Gora na putu evropskih integracija lider u regionu i da u tome ima punu podršku Vlade Bugarske. “Na putu evropskih integracija, kojim ste krenuli, Crna Gora i vaše Ministarstvo imaju našu punu podršku. Naša iskustva i praksu ćemo sa zadovoljstvom podijeliti sa vama”, zaključio je Kalfin.

Ministar Bošković se zahvalio bugarskom kolegi na podršci, ističući da će saradnja u oblastima zaštite na radu i socijalne i dječije zaštite, pogotovo po pitanju starih osoba, biti od posebnog značaja za reforme koje se sprovode u Crnoj Gori.

Sa ministrom rada i socijalnog staranja Republike Makedonije Dimetom Spasovim, ministar Bošković je razgovarao o rješavanju pitanja raseljenih sa Kosova, u svijetlu predstojeće regionalne koferencije koja će se održati u Skoplju od 26. do 28. novembra 2014. godine.

Ministarstvo rada i socijalnog staranja / Biro za odnose s javnošću

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?