Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Seminar „Evroatlantizam- sigurna luka“: Integracioni procesi doprinose stabilnosti Crne Gore i regiona

U okviru seminara „Evroatlantizam - sigurna luka“ danas je održan panel „Učešće Crne Gore u međunarodnim mirovnim misijama“ na kom su govorili potpukovnik Saša Jovanović - komandant prvog kontigenta Vojske CG u misiji ISAF u Avganistanu, poručnik fregate Goran Đurković - pripadnik VCG koji je učestvovao u misiji EU NAVFOR Atalanta i poručnik Darko Pavlović - pripadnik VCG koji je učestvovao u misiji UNMIL Liberija.

Panelisti su studentima predstavili svoja iskustva, karakteristike misija, konkretna zaduženja i obaveze koje su imali tokom misija. Istakli su da je učešće u misijama posebno značajno u profesionalnom smislu, jer se stečeno znanje i iskustvo prenosi na druge pripadnike Vojske, i doprinosi unapređenju cijelog sistema Vojske Crne Gore. Bilo je riječi i o razlikama pojedinih misija koje zavise od okruženja u kojima se sprovode, ali i od zadataka i obaveza koje je potrebno ispuniti.

Opširnije možete naći na stranici Savjeta za članstvo u NATO i sajtu www.natomontenegro.me.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?