Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Žugić sa predstavnicima sindikata zdravstva, uprave i pravosuđa, Univerziteta i policije: Zakonom o zaradama u javnom sektoru odvojiće se rad od nerada

Objavljeno: 28.11.2014. 23:42 Autor: Ministarstvo finansija/Biro za odnose sa javnošću
Novim Zakonom o zaradama u javnom sektoru, koji bi uskoro trebao da bude finalizovan i koji bi Vlada razmatrala do kraja godine, stvoriće se zdrava platforma koja će omogućiti unapređenje životnog standarda zaposlenih u javnoj upravi - konstatovali su na današnjem sastanku ministar finansija dr Radoje Žugić i predstavnici sindikata zdravstva, uprave i pravosuđa, Univerziteta Crne Gore i Uprave policije.

Ministar Žugić je naglasio da je navedeni zakon prilika da se, kroz identifikaciju i otklanjanje svih anomalija u sistemu ličnih primanja, stane na put neracionalnoj potrošnji i odvoji „rad od nerada“. Novim zakonskim rješenjem, podsjetio je on, posebno će se tretirati položaj najugroženijih kategorija zaposlenih u javnom sektoru, kroz poboljšanje njihovog materijalnog statusa, dok će korekcije ići i u pravcu uspostavljanja objektivnijeg i adekvatnijeg sistema zarada onih koji, obavljajući najsloženije poslove u sistemu, nose i najveću odgovornost.

Sagovornici su, kroz konstruktivan dijalog, postigli visok stepen saglasnosti oko osnovnih principa novog Zakona - pravednosti i transparentnosti.

Na sastanku je izraženo obostrano zadovoljstvo aktivnostima na izradi teksta Zakona, kojim koordinira kabinet potpredsjednika Vlade za ekonomsku politiku, uz učešće predstavnika Ministarstva finansija i sindikata.

Sastanku je ispred Sindikata zdravstva prisustvovala Ljiljana Krivokapić, u ime Sindikata uprave i pravosuđa Duško Zarubica, dok je Sindikat Univerziteta predstavljao Vukašin Zogović, a Sindikat Uprave policije Mladen Šuškavčević.


Ministarstvo finansija/Biro za odnose sa javnošću


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?