Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Vlade Milo Đukanović čestitao 19. decembar - Dan Glavnog grada Podgorice

Objavljeno: 19.12.2014. 18:08 Autor: Biro za odnose s javnošću
Predsjednik Vlade Milo Đukanović uputio je, povodom 19. decembra - Dana Glavog grada Podgorice, čestitku predsjedniku opštine Slavoljubu Stijepoviću, predsjedniku Skupštine opštine Đorđiju Suhiku, odbornicima i drugim učesnicima svečane sjednice i svim građanima Podgorice.

„Svoj praznik građani Podgorice obilježavaju u godini velikog jubileja – 70-godišnjice oslobođenja, što je prilika da svi zajedno izrazimo zahvalnost onima koji su kroz Narodnooslobodilačku borbu vratili nacionalni identitet i očuvali državno ime Crne Gore. Zahvaljujući tom velikom podvigu i antifašizmu kao trajnoj vertikali istorijskog održanja Crne Gore, kao i pregnućima generacija koje su doprinosile njenom razvoju kao ravnopravne republike u jugoslovenskoj federaciji, bio je i moguć 21. maj i referendum na kojem smo obnovili državnu nezavisnost prije osam godina i obezbijedili ponovno međunarodno priznanje. Današnja Podgorica s licem evropskog grada, prepoznata po svom multietničkom i multikulturalnom skladu, najreprezentativniji je izraz moderne Crne Gore, zemlje koja je faktor stabilnosti regiona, koja stalno napreduje u pregovaračkom procesu sa EU, i očekuje skori poziv za članstvo u NATO“ - istakao je predsjednik Vlade.

Premijer Đukanović je podsjetio da su ovi veliki strateški ciljevi odabrani prije svega zbog većeg standarda i boljeg, kvalitetnijeg i bezbjednijeg života naših građana, stabilnosti države, i stvaranja uslova za izgradnju slobodnog društva jakih institucija, po mjeri savremene evropske civilizacije.

„Zbog toga cijenim izuzetno važnim što uprava Glavnog grada prepoznaje interes građana kao svoju osnovnu obavezu, podređujući funkcionisanje cijele administracije ostvarenju tog cilja. Želim da vas uvjerim da u tim naporima možete računati na punu podršku Vlade i svih državnih institucija“ - navedeno je u čestitki predsjednika Vlade Mila Đukanovića.

BIRO ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?