Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Lokalne samouprave, zbog vremenskih neprilika, treba da podignu nivo operativne spremnosti

Shodno upozorenju koje je izdao Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, u kome se u narednih nekoliko dana najavljuju vremenske neprilike (jaka kiša i obilne sniježnježne padavine, kao i jak sjeverni vjetar), Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova obavijestio je sve lokalne samouprave da u narednim danima podignu nivo operativne spremnosti svih lokalnih službi, a naročito službi koje su zadužene za održavanje lokalnih saobraćajnica. Potrebno je da se subjekti lokalne samouprave, shodno svojim nadležnostima, pripreme za eventualno angažovanje raspoloživih ljudskih i materijalnih resursa, a opštinski timovi za upravljanje u vanrednim situacijama pripreme za koordinaciju aktivnosti na opštinskom nivou, ukoliko to bude potrebno. 

Dopisi su upućeni i Ministarstvu saobraćaja i pomorstva i Direkciji za saobraćaj, kako bi bili što spremniji za eventualni odgovor. 

Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova apeluje na građane da bez prijeke potrebe ne kreću na put, a u slučaju da im zatreba pomoć koriste brojeve hitnih službi i to: 112 (broj za hitne situacije Direktorata za vanredne situacije), 122 (Uprave policije), 123 (službe zaštite i spašavanje) i 124 (Zavod za hitnu medicinsku pomoć).

Ministarstvo unutrašnjih poslova / Biro za odnose s javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?