Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Razgovori Đukanović - Staraj: Mađarska očekuje da Crna Gora dobije poziv za NATO do kraja godine

Objavljeno: 27.01.2015. 23:16 Autor: Biro za odnose s javnošću
Predsjednik Vlade Milo Đukanović primio je danas ambasadora Mađarske u NATO Petera Staraja.

„Poziv Crnoj Gori za članstvo u NATO nije tehničko već strateško pitanje, koje predstavlja i poruku cijelom regionu” - kazao je ambasador Staraj, poručivši da Mađarska, koja je od skoro kontakt zemlja Crne Gore za članstvo u Alijansi, snažno podržava evroatlantski put Crne Gore. Staraj je pri tome naglasio da je Crna Gora, nakon uspješno savladanih reformskih procesa, veoma blizu poziva i punopravnog članstva.

Predsjednik Vlade Milo Đukanović iskazao je zahvalnost za kontinuiranu podršku Mađarske evropskim i evro-atlantskim integracijama Crne Gore, napominjuću da dvije države imaju izuzetno dobre bilateralne odnose.
 
Članstvo Crne Gore u NATO je strateški prioritet, naglasio je premijer Đukanović i ukazao na punu predanost Vlade tom procesu. Takođe, naglasio je značaj podsticaja integracije kao odgovora na izazaove u regionu i pouzdane garancije stabilnosti i prosperiteta Zapadnog Balkana.

Predsjednik Đukanović je kazao da je Vlada fokusirana na realizaciju obaveza iz V nacionalnog godišnjeg plana, ali i jačanje javne podrške procesu NATO integracija.

Na sastanku je zaključeno da će Crna Gora i Mađarska tijesno sarađivati u predstojećem periodu, u cilju ostvarivanja punopravnog članstva Crne Gore u NATO.

Biro za odnose s javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?