Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Susret Marković - Staraj: Mađarska podržava napore Crne Gore da do kraja 2015. godine dobije poziv za članstvo u NATO

Objavljeno: 27.01.2015. 23:14 Autor: Ministarstvo pravde / Biro za odnose s javnošću

„Mađarska će nastaviti da podržava Crnu Goru u njenim naporima da u finalnoj fazi evroatlantske integracije valorizuje dosadašnje rezultate dobijanjem poziva za članstvo do kraja 2015. godine“ - saopštio je ambasador Mađarske u NATO Peter Staraj, na danas održanom sastanku sa potpredsjednikom Vlade i ministrom pravde Duškom Markovićem.

On je kazao da je za Crnu Goru, u fazi intenziviranog i fokusiranog dijaloga, ključna komunikacija sa državama članicama NATO na političkom nivou, te da će u tom smislu Ambasada Mađarske, kao kontakt ambasada za Crnu Goru za NATO, imati aktivnu ulogu.

Potpredsjednik Marković je, uz zahvalnost na partnerstvu, prijateljstvu i podršci Mađarske NATO i EU aspiracijama Crne Gore, istakao da je ključni prioritet naše zemlje na spoljnopolitičkom planu u 2015. godini dobijanje poziva za članstvo u Alijansi, kako iz razloga jačanja nacionalne sigurnosti i bezbjednosti, koje će generisati ekonomski progres a samim tim i bolji životni standard građana, tako i iz razloga ukupne stabilnosti i bezbjednosti regiona Zapadnog Balkana i Evrope.

On je upoznao ambasadora Staraja sa rezultatima na zaokruživanju zakonodavnog okvira u oblasti jačanja vladavine prava i reforme pravosuđa, kao i sa uspostavljanjem Vijeća za nacionalnu bezbjednost i Biroa za koordinaciju bezbjednosnih službi, čiji je zadatak sinhronizovanje i funkcionalnije uvezivanje institucija bezbjednosnog sektora, u cilju još snažnijeg odgovora na globalne prijetnje koje imaju odjeka u regionu, ali i što efikasnije borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Ministarstvo pravde / Biro za odnose s javnošću

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?