Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Lukšić razgovarao sa novoimenovanim šefom kancelarije UNHCR: Saradnja Vlade Crne Gore i UNHCR veoma uspješna

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić primio je danas novoimenovanog šefa kancelarije UNHCR u Podgorici Mustafu Servera Caylana.

Šef kancelarije UNHCR Server Caylan je kazao da je saradnja sa Vladom Crne Gore veoma uspješna i da predstavlja pokazatelj da su zajednički rad i posvećenost rješavanju pitanja u oblasti djelovanja ove UN agencije, u prethodnom periodu dali odlične rezultate. On je izrazio nadu da će se u nastupajućem periodu saradnja dodatno osnažiti, čemu će kao predstavnik kancelarije dati i lični doprinos.

Potpredsjednik Lukšić je zahvalio na kontinuiranoj podršci UNHCR u u zbrinjavanju i rješavanju problema izbjeglica i raseljenih lica u Crnoj Gori, kao i podršci institucijama koje su direktno nadležne za zaštitu i ostvarivanje njihovih prava, integraciju i podršku povratku u zemlje porijekla. On je izrazio čvrsto opredjeljenje Vlade da se ova pitanja nastave rješavati u skladu sa najvišim standardima UN i EU, uz dodatno jačanje veoma dobre saradnje sa UNHCR.

Na sastanku je bilo riječi o značaju podrške koju i ostale UN agencije pružaju Crnoj Gori , uz naglasak na zajedničko djelovanje i saradnjiu sa Vladom u rješavanju osjetljivih pitanja poput problema izbjeglica i raseljenih lica.

Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija / Biro za odnose s javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?