Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Susret Marković - Uehara: SAD će nastaviti sa aktivnom podrškom u ostvarivanju spoljno-političkih prioriteta Crne Gore

Objavljeno: 27.02.2015. 21:09 Autor: Ministarstvo pravde/Biro za odnose s javnošću

Biro„Crna Gora i Sjedinjene Američke Države imaju dugu istoriju odličnih bilateralnih odnosa i takvo partnerstvo biće nastavljeno kroz aktivnu podršku Sjedinjenih Američkih Država ostvarivanju spoljnopolitičkih prioriteta Crne Gore i u narednom periodu“ - kazala je ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država Margaret Uehara na danas održanom sastanku sa potpredsjednikom Vlade i ministrom pravde Duškom Markovićem.

Sagovornici su se saglasili da je tekuća godina od posebne važnosti za obije države, iskazavši očekivanja da će saradnja na pitanjima od zajedničkog interesa, naročito u oblasti sigurnosti i bezbjednosti, biti nastavljena nesmanjenom dinamikom.

Potpredsjednik Marković je upoznao ambasadorku Ueharu sa intenzivnim aktivnostima na usvajanju zakonodavstva u oblasti pravosuđa i institucionalnim mjerama koje će pospješiti ostvarivanje rezultata u oblasti borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Posebna tema razgovora bila je inkriminisanje učešća boraca na stranim ratištima. Uehara je pohvalila Crnu Goru zbog promptne aktivnosti na izradi izmjena Krivičnog zakonika, uz očekivanje da će taj zakonski tekst biti u što skorijem roku usvojen u Skupštini Crne Gore.

Ministarstvo pravde/Biro za odnose s javnošću

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?