Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održana redovna konferencija za novinare ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića

Objavljeno: 28.02.2015. 19:03 Autor: MPRR

MPRR

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović na redovnoj konferenciji za novinare saopštio je da je na javni poziv za IPARD like projekat, do isteka roka (28. februar), stiglo 352 zahtjeva poljoprivrednih proizvođača. On je iznio očekivanje da će putem pošte doći još najmanje 50 aplikacija, što znači da će se dostići cifra od 400 aplikacija, najavljivanih iz Ministarstva u dosadašnjim medijskim nastupima.

Ministar je dao i neka zapažanja na osnovu do sada obrađenih prijava za podršku i pojasnio naredne aktivnosti Ministarstva na realizaciji projekata.

Teme press-konferencije bile su i otkup mlijeka, u okviru koje je saopštio i podatke koji pokazuju da se kvalitet mlijeka i dalje popravlja. Ministar Ivanović saopštio je danas još jednu dobru vijest – da je Crna Gora postala član Međunarodnog fonda za razvoj poljoprivrede (IFAD), koji radi u okviru Ujedinjenih nacija. Članstvo, nastalo kao rezultat jednogodišnjeg angažovanja Ministarstva, daje šansu za dobijanje povoljnih kreditnih sredstava za poboljšanje uslova u ruralnim područjima Crne Gore.

Izlaganje ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića na konferenciji za novinare

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?