Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Zugić sa delegacijom Svjetske banke: Nastavak saradnje u više segmenata

Objavljeno: 27.03.2015. 21:00 Autor: Ministarstvo finansija / Biro za odnose s javnošću
Ministar finansija dr Radoje Žugić održao je sastanak sa delegacijom Svjetske banke, koju je predvodila šefica Kancelarije za BiH i Crnu Goru Tatiana Proskuryakova.

Sastanak je bio prilika da se još jednom definišu i konkretizuju oblasti saradnje i odrede prioritetne aktivnosti za period koji slijedi.

Osvrnuvši se na uspješnost dosadašnje saradnje, ministar Žugić je upoznao predstavnike Svjetske banke sa dinamikom rada relevantnih crnogorskih institucija u vezi započetih projekata koji se, u najvećoj mjeri, odnose na poboljšanje kvaliteta rada poreske administracije, jačanje kadrovskih kapaciteta, i unapređenje informatičkih rješenja za više resora. Žugić je takođe predložio oblasti u kojima Crna Gora ima potrebu za podršku ove ugledne finansijske institucije.

Kad je riječ o reformi poreske administracije, članovi delegacije su konstatovali
da je došlo do vidjljivih pomaka, odnosno da se kadrovski kapaciteti kontinuirano snaže, ali i da su potrebna dalja ulaganja u već postojeće resurse kroz edukaciju, prenos znanja i studijske posjete, što će i biti fokus podrške Svjetske banke u narednom periodu.

Ministar Žugić je podsjetio i na problem duga opština, te ukazao na potrebu ekspertske pomoći stručnjaka Svjetske banke u procesu izrade analize finansijskog stanja i održivosti lokalnih samouprava, čija bi uspješna realizacija mogla doprinijeti uspostavljanju stabilnosti finansija na nivou opština.

Imajući u vidu snažan razvojni potencijal Crne Gore, predstavnici delegacije su iskazali spremnost da, kroz jasno koncipiran plan razvojnih komponenti, pruže podršku Vladi Crne Gore u onim ekonomskim segmentima koji budu prepoznati kao prioritetni.

Ministar Žugić je zahvalio predstavnicima Svjetske banke na podršci i iskazao zadovoljstvo zbog dobrih partnerskih odnosa, naglasivši da Ministarstvo finansija i Vlada Crne Gore ostaju posvećeni realizaciji dogovorenih projekata.

Ministarstvo finansija / Biro za odnose s javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?