Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održana redovna konferencija za novinare ministra Ivanovića

Objavljeno: 18.04.2015. 18:59 Autor: MPRR

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović na konferenciji za novinare predstavio je javne pozive za podršku koje je Ministarstvo objavilo protekle sedmice, a koji se odnose na sektor ribarstva i ruralni razvoj. Ministar je analizirao i podatke Monstata o rastu zaposlenosti u poljoprivredi u 2014. godini, kao i podatke o povećanju površina ukupno korišćenog poljoprivrednog zemljišta. Analizirajući trendove izvoza poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, Ivanović je ukazao na mogućnost smanjenja izvoza u ovoj godini, ali i očekivanje rasta izvoza drveta i prerađevina od drveta.


Teme konferencije za novinare bile su i projekti, kakav je Rejonizacija vinogradarskog područja Crne Gore, aktuelnosti iz međunarodne saradnje, u okviru koje je istakao posjetu Crnoj Gori predstavnika Međunarodnog fonda za razvoj poljoprivrede IFAD i početak izrada dokumenata potrebnih za finansiranje konkretnih projekata.    

 


 

Transkript izlaganja ministra Ivanovića


PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?