Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Susret Pažin-Lange: Crna Gora ostvarila značajan napredak u oblasti zakonodavnih reformi i izgradnji institucionalnog okvira

Objavljeno: 24.04.2015. 23:52 Autor: Ministarstvo pravde / Biro za odnose sjavnošću

BiroAktivnosti i postignuti rezultati u pregovaračkim poglavljima „Pravosuđe i temeljna prava“ i „Pravda, sloboda i bezbjednost“ biće sljedeće nedelje prezentirani državama članicama EU na sastanku Radne grupe Savjeta EU za proširenje COELA - najavio je šef Jedinice za Crnu Goru u Direktoratu Evropske komisije za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Dirk Lange na današnjem sastanku sa ministrom pravde Zoranom Pažinom.

Kada je riječ poglavljima 23 i 24, Lange je kazao da je ostvaren značajan napredak u oblasti zakonodavnih reformi i daljoj izgradnji i zaokruživanju institucionalnog okvira, te da se aktivnosti na tom planu odvijaju predviđenom dinamikom, navodeći da će ekspertski izvještaji koji su u fazi pripreme, nakon ekspertskih posjeta Crnoj Gori, ukazati detaljnije na oblasti u kojima se napredak tek očekuje.

Ministar Pažin je upoznao sagovornika o radu na ključnim pravosudnim zakonima koji će, osim aktivnosti na osnivanju Specijalnog državnog tužilaštva i Agencije za sprječavanje korupcije, biti u fokusu pažnje u narednom periodu. Pri tome se naročito osvrnuo na izmjene i dopune Zakonika o krivičnom postupku, čiji je predlog utvrđen na jučerašnjoj sjednici Vlade, kao i Zakon o oduzimanju i upravljanju imovinom stečenom kriminalnom djelatnošću, koji će biti jedan od ključnih alata u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Sagovornici su se saglasili da u prelaznom periodu, između donošenja zakona i izgradnje novih institucija, dodatnu pažnju treba posvetiti doprinosu postojećih institucija kredibilnom i održivom bilansu rezultata.

Sastanak je bio prilika da se najavi skora zvanična posjeta ministra Pažina institucijama Evropske unije.

Ministarstvo pravde / Biro za odnose  sjavnošću

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?