Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Štajnmajer u razgovoru sa Đukanovićem: Voljeli bismo da imamo više primjera kao što je Crna Gora

Objavljeno: 06.05.2015. 23:44 Autor: Biro za odnose s javnošću
  
    
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je danas, tokom radne posjete Berlinu, sa ministrom vanjskih poslova SR Njemačke Frankom Valterom Štajnmajerom.

Odnosi Crne Gore i Njemačke su u odličnoj i opuštenoj fazi, ocijenjeno je na sastanku.

“Crnu Goru uvijek potenciram kao uspješan primjer u regionu i htjeli bismo vidjeti više primjera kao što je Crna Gora” - rekao je Štajnmajer. Šef njemačke diplomatije je izrazio zadovoljstvo zbog prilike za susret sa premijerom Đukanovićem, naglasivši uspjeh integracionih procesa Crne Gore i potvrdivši snažnu podršku Vlade Njemačke tom strateškom spoljno-političkom cilju naše zemlje.

Predsjednik Vlade ukazao je na značaj nastavka integracionog procesa za cijeli region i njegovu stabilnost. “Integracija je put jačanja stabilnosti regiona i zato je važno sačuvati politiku otvorenih vrata. To je važno i za Evropu i za stabilnost Balkana” - rekao je Đukanović.

Sagovornici su razgovarali i o regionalnim prilikama i razvoju Berlinskog procesa, koji predstavlja snažan impuls razvoju i povezivanju regiona sa EU.

BIRO ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?