Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Vlade Milo Đukanović razgovarao u Berlinu sa predstavnicima KfW banke: KfW banka spremna da podrži razvoj Crne Gore i njene razvojne potencijale

Objavljeno: 07.05.2015. 01:18 Autor: Biro za odnose s javnošću
  
 
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović sastao se u Berlinu sa direktorom KfW banke za Jugoistočnu Evropu Kristofom Tiskensom i direktorom Odjeljenja za infrastrukturu i saobraćaj Kirkom Mildnerom.

„Saradnja Crne Gore sa SR Njemačkom i njenim razvojnim organizacijama ima izuzetan značaj za drustveno-ekonomski razvoj Crne Gore. Petnaestogodisnja saradnja i više od tri stotine miliona eura uloženih u projekte u oblasti komunalne infrastrukture, energetike i saobraćaja, potvrda su partnerskog odnosa i posvećenosti Njemačke razvoju Crne Gore” - kazao je predsjednik Đukanović.

Visoki predstavnici KfW banke su ocijenili da je uspješna saradnja u prethodnom periodu najbolja preporuka za dalju podršku ekonomskom razvoju Crne Gore, kroz partnerstvo na realizaciji projekata u oblasti turizma, infrastrukture i energetike.

„Dinamičan razvoj Crne Gore i uspješan put u procesu evropskih integracija predstavljaju dobru osnovu za nastavak saradnje”, kazao je direktor Kfw/a za Jugoistočnu Evropu.

Jedna od vodećih njemačkih banaka spremna je da i u narednom periodu snažno podrži razvoj Crne Gore - poručeno je iz Kfw/a. U tom kontekstu razmijenjena su mišljenja o modalitetima buduće saradnje i podrške na izgradnji infrastrukture, u skladu sa potrebama Crne Gore kao elitne turističke destinacije. Takođe je iskazan interes za saradnju o oblasti energetike i valorizacije značajnih hidro potencijala Crne Gore, pri čemu su predstavnici KfW-a istakli lidersku poziciju Crne Gore u oblasti energetske efikasnosti.

BIRO ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?