Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Vlade Milo Đukanović čestitao Dejvidu Kameronu ponovni izbor za premijera UK: Sudbinski je važno što Ujedinjeno Kraljevstvo prepoznaje značaj integracije Crne Gore u NATO i EU

Objavljeno: 21.05.2015. 01:06 Autor: Biro za odnose s javnošću
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku premijeru Ujedinjenog Kraljevstva Dejvidu Kameronu, povodom njegovog ponovnog izbora na tu odgovornu dužnost.

„Koristim priliku da ponovim zahvalnost vašoj Vladi i vašoj zemlji na kontinuiranoj podršci i pomoći demokratskom i ukupnom razvoju Crne Gore. Za nas je posebno bio podsticajan zaključak NATO Samita u Kardifu o otvaranju fokusiranog i intenziviranog dijaloga sa Crnom Gorom i donošenju odluke na ministarskom nivou do kraja ove godine o pozivu za članstvo u Alijansi. Mi posebno cijenimo konkretnu pomoć kroz PELT program i druge projekte koji doprinose interoperabilnosti vojske, reformama odbrane i ispunjavanju brojnih obaveza u procesu evroatlantske integracije” - istakao je predsjednik Vlade Milo Đukanović.

Premijer Đukanović se osvrnuo i na izuzetnu saradnju u pregovaračkom procesu Crne Gore sa EU, kao što su veliki projekat IPA – EUROL za vladavinu prava, ProAccession koji se bavi izgradnjom tehničkih vještina i formalnim komuniciranjem sa strukturama EU i Komunikacijska strategija koju realizujemo zajedno sa britanskim partnerima. Premijer je takođe istakao i projekat za unapređenje nastave engleskog jezika, koji treba da realizujemo sa Britanskim savjetom i koji cijenimo izuzetno značajnim za evropsku budućnost Crne Gore.

„Za Crnu Goru, kao i za region Zapadnog Balkana u cjelini, sudbinski je važno što jedna tako značajna zemlja kao što je Ujedinjeno Kraljevstvo prepoznaje značaj njegove integracije u EU i NATO. Mi smo uvjereni da će poziv Crnoj Gori za članstvo u NATO učvrstiti stabilnost regiona i ohrabriti progresivne snage u svim našim zemljama” - navedeno je u čestitki predsjednika Vlade Mila Đukanovića premijeru Ujedinjenog Kraljevstva Dejvidu Kameronu.

Uz želje za uspješan rad i prosperitet Ujedinjenog Kraljevstva, premijer Đukanović je izrazio spremnost za kontakte na svim nivoima i jačanje bilateralne saradnje između dvije prijateljske zemlje u obostranom interesu.

BIRO ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?