Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Gvozdenović učestvovao na Godišnjem okupljanju zvaničnika Jugoistočne Evrope

Ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović učestvovao je Bukureštu na Godišnjem okupljanju zvaničnika Jugoistočne Evrope, koje se, po uzoru na Nacionalni molitveni doručak u Vašingtonu, održava svake godine u jednoj od zemalja regiona.

Događaju je prisustvovalo preko 100 zvaničnika iz Evrope i svijeta, uz učešće i podršku članova američkog Kongresa. Godišnje okupljanje zvaničnika Jugoistočne Evrope održano je po dvanaesti put, a Budva je bila domaćin 2012. godine. Ministar Gvozdenović je istakao da ovakvi događaji doprinose promociji suživota, tolerancije i multinacionalnog sklada na Balkanu. 

Tokom posjete, ministar Gvozdenović se susreo sa predstavnicima turističkih agencija i turoperatora iz Rumunije.

“Imajući u vidu činjenicu da na godišnjem nivou oko 20.000 turista iz Rumunije posjeti našu zemlju, te da je rumunsko tržište veoma interesantno za nas, posebnu pažnju u narednom periodu posvetićemo tom tržištu", istakao je ministar Gvozdenović.

U razgovoru sa predstavnicima turoperatora i turističkih agnecija razmijenjene su informacije u cilju mogućeg uvođenja direktne avio linije između Rumunije i Crne Gore, imajući u vidu značaj avio povezanosti za razvoj turističke destinacije. Operacionalizacija tog dogovora trebalo bi da uslijedi tokom naredne turističke sezone, uz mogućnost da se dio aktivnosti sprovede i tokom ove godine.


Ministarstvo održivog razvoja i turizma / Biro za odnose s javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?