Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministarka Pejanović-Đurišić razgovarala sa komandantom Komande savezničkih združenih snaga u Napulju

Objavljeno: 27.05.2015. 00:44 Autor: Ministarstvo odbrane / Biro za odnose s javnošću
Ministarka odbrane prof. dr Milica Pejanović-Đurišić sastala se danas sa komandantom Komande združenih snaga NATO u Napulju (Joint Force Command - JFC Naples), admiralom Markom Fergusonom.

Ministarka Pejanović-Đurišić je upoznala admirala Fergusona sa rezultatima ostvarenim u procesu reformi sistema odbrane, reorganizacijom Vojske Crne Gore i planovima za naredni period. Naglasila je da će Crna Gora nastaviti sprovođenje reformi i unapređenje vojno-odbrambenih kapaciteta, u svjetlu očekivanog poziva za članstvo u NATO do kraja godine. Ministarka je izrazila uvjerenje da bi članstvo Crne Gore u Alijansi doprinijelo daljoj stabilizaciji regiona Zapadnog Balkana, naglasivši značaj saradnje sa NATO komandom u Napulju.

Admiral Ferguson je pozdravio napredak koji je Crna Gora ostvarila na putu evropskih i evroatlantskih integracija i izrazio spremnost JFC Napulj da nastavi i unaprijedi saradnju sa Crnom Gorom u oblastima od značaja za unapređenje kapaciteta Vojske Crne Gore.

Admiral Ferguson će učestvovati na 9. Konferenciji Foruma načelnika generalštabova Balkanskih zemalja - B9, koja će se 27. maja 2015. godine održati u Budvi.

Sastanku je prisustvovala ambasadorka SAD Margaret Uehara, koja je iskazala punu podršku SAD Crnoj Gori na putu evro-atlantksih integracija, kao i načelnik Generalštaba VCG admiral Dragan Samardžić.

Ministarstvo odbrane / Biro za odnose s javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?