Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Đukanović razgovarao sa ambasadorom NR Kine: Realizacija projekta autoputa - impuls produbljivanju saradnje Crne Gore i Kine

Objavljeno: 28.05.2015. 01:02 Autor: Biro za odnose s javnošću

BiroPredsjednik Vlade Milo Đukanović primio je danas ambasadora NR Kine Cuija Dživeia.

Crna Gora i Kina imaju izuzetno dobre medjudržavne odnose, zasnovane na tradiciji i osnažene perspektivom ekonomske saradnje - ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade sa kineskim ambasadorom.

„Dinamiziranjem ukupnih odnosa u prethodnom periodu, posebno kroz inicijativu Vlade NR Kine za saradnju sa 16 zemalja Jugoistočne Evrope, postavljeni su dobri temelji za dalje unapređenje odnosa dvije države”, kazao je premijer Đukanović.

Đukanović je iskazao zadovoljstvo početkom realizacije najznačajnijeg infrastrukturnog projekta u Crnoj Gori - izgradnje auto puta, uz uvjerenje da ćeuspješna realizacija tog projekta biti impuls produbljivanju saradnje Crne Gore i Kine.

Ambasador Dživei potvrdio je zadovoljstvo odnosima dvije države na političkom i ekonomskom planu, visoko ocijenivši i ukupni napredak Crne Gore. Iskazao je punu podršku kineske vlade realizaciji projekta izgradnje dionice auto puta, uz uvjerenje da će kineske kompanije na kvalitetan način i u dogovorenom roku odgovoriti zahtjevnom zadatku.

Obostrano je iskazan interes za jačanjem saradnje u oblasti turizma i snažnijom promocijom investicionih i turističkih potencijala Crtne Gore.

BIRO ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?