Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Susret Marković - Mekluni: Partnerstvo Vlade CG i UNDP-a primjer uspješne saradnje

Potpredsjednik Vlade Duško Marković primio je danas novoimenovanu stalnu predstavnicu UNDP-a u Crnoj Gori Fionu Mekluni, u okviru njenih susreta sa crnogorskim zvaničnicima.

Zahvalivši se na kvalitetnoj saradnji Crne Gore sa UNDP-em, Meklunijeva je čestitala Vladi Crne Gore na napretku i ostvarenim rezultatima u procesu reformi na putu ka Evropskoj uniji, posebno kada je u pitanju oblast pravosuđa. Ona je ukazala na ovogodišnji prioritet izrade Okvira za razvojnu pomoć UN-a za period 2017-2021, na kome će snažno sarađivati sa Vladom.

Potpredsjednik Marković je čestitao gospođi Mekluni na novoj funkciji, uz podsjećanje na dugogodišnju uspješnu saradnju UNDP-a sa Crnom Gorom na nizu projekata vezanih za ključne oblasti evropskih integracija – pregovaračka poglavlja 23 i 24. Osvrnuvši se na rezultate dosadašnjih projekata, Marković je ukazao na Vladine prioritete za naredni period, u kojima bi podrška sistema UN, prevashodno na daljem jačanju pravosuđa i unapređenju demokratskog upravljanja, bila značajna.

Meklunijeva je izrazila zadovoljstvo novom funkcijom, uz podsjećanje na inovativni pristup i spremnost Crne Gore da krene u nove projekte, što je prepoznato u UN sistemu i predstavlja primjer uspješne saradnje za sve države članice ove organizacije.

Kabinet potpredsjednika Vlade / Biro za odnose s javnošću

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?