Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Susret Đukanović - Kamsvag: Spremnost crnogorske Vlade da sprovodi reforme

Objavljeno: 01.07.2015. 21:15 Autor: Biro za odnose s javnošću

BiroPredsjednik Vlade Milo Đukanović primio je danas, u oproštajnu posjetu, ambasadora Kraljevine Norveške Nilsa Ragnara Kamsvaga.

„Norveška snažno podržava evro-atlantske integracije Crne Gore“ - kazo je ambasador Kamsvag. Iskazujući zadovoljstvo napretkom koji je Crna Gora ostvarila u oblasti vladavine prava, ambasador Norveške je ukazao na jaku političku volju crnogorske Vlade i spremnost da sprovodi neophodne reforme, uz čestitke na strateškom kursu koji je odabrala.

Ocjenjujući pozitivnim porast podrške javnosti integraciji u NATO, ambasador Norveške je kazao da će prijem Crne Gore u Alijansu doprinijeti regionalnoj stabilnosti.

Predsjednik Vlade zahvalio je Kraljevini Norveškoj na razumijevanju i podršci koja je od ključnog značaja za dosadašnji i budući napredak Crne Gore, naglasivši da je ključni prioritet Vlade ekonomski razvoj i unapređenje životnog standarda, čemu doprinos daje i razvojna pomoć Norveške i značajni zajednički projekti.

U razgovorima je konstatovano da će dvije države u narednom periodu nastaviti saradnju i u oblasti obrazovanja, nautike i u drugim oblastima od obostranog interesa.

Biro za odnose s javnošću

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?