Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Razgovori Đukanović - Sobotka: Poziv Crnoj Gori za članstvo u NATO - pozitivan signal za stabilnost cijelog regiona

Objavljeno: 02.07.2015. 18:35 Autor: Biro za odnose s javnošću
 
     
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović, susretom sa predsjednikom Vlade Republike Češke Bohuslavom Sobotkom, otpočeo je zvaničnu posjetu toj zemlji, u kojoj boravi na poziv premijera Sobotke. 

„Češka će maksimalno podržati Crnu Goru da dobije poziv za NATO u 2015. godini” - rekao je predsjednik Vlade Republike Češke tokom susreta sa premijerom Đukanovićem. Sobotka je istakao da Češka očekuje da Crna Gora bude prva sledeća članica NATO i da bi poziv Crnoj Gori bio pozitivan signal za stabilnost cijelog regiona. Istovremeno, češki premijer je poručio da Crna Gora može računati na ekspertsku pomoć Češke i u procesu evropskih integracija.

Premijeri Đukanović i Sobotka saglasili su se da Crna Gora i Češka imaju izvanredne odnose, dinamičan politički dijalog i razuđenu saradnju. Uz konstataciju da je Crna Gora za Češku značajan partner u regionu, akcenat je stavljen na dalji razvoj ekonomskih odnosa u svijetlu odluke tenderske komisije za izbor partnera za izgradnju drugog blokaTE Pljevlja, kojom je češka Škoda Praha ocijenjena kao prvorangirana. Sagovornici su se takođe osvrnuli i na mogućnosti za jačanje saradnje u oblasti turizma.


Biro za odnose s javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?