Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Vlade CG Milo Đukanović čestitao predsjedniku SAD Baraku Obami Dan nezavisnosti: Partnerstvom sa SAD - do članstva u Alijansi

Objavljeno: 03.07.2015. 17:56 Autor: Biro za odnose s javnošću
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović uputio je, povodom 4. jula - Dana nezavisnosti SAD, u ime Vlade i građana Crne Gore, i u svoje ime, čestitku predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Baraku Obami.

„Sloboda i nezavisnost koje su prije 239. godina izvojevale Sjedinjene Američke Države odredili su tok savremene istorije čovječanstva i doprinijele izgradnji sistema vrijednosti koji je postao opšte dobro cijelog demokratskog svijeta. Za malu Crnu Goru, koja ima dugu tradiciju prijateljstva s velikom Amerikom, izuzetna je čast što pripada krugu zemalja koje usvajaju i dijele te vrijednosti. Za nas je to posebno značajno, nakon što smo na demokratskom referendumu prije devet godina obnovili državu i ponovo stekli međunarodnu nezavisnost“ - istakao je predsjednik Vlade Milo Đukanović, naglasivši da je Crna Gora danas faktor stabilnosti na Balkanu, lider u integracijama u regionu, sa otvorenih 20 pregovaračkih poglavlja u procesu približavanja EU i očekivanju poziva za članstvo u NATO do kraja ove godine.

Premijer Đukanović je izrazio zahvalnost američkoj administraciji i američkom narodu na kontinuiranoj podršci i pomoći u sprovođenju sveobuhvatnih reformi, što je u dobroj mjeri doprinijelo da Crna Gora ostvari značajne rezultate na planu ekonomskog i ukupnog razvoja, kao i navedenih strateških spoljnopolitičkih ciljeva.

„Vjerujemo da će nam partnerstvo koje zajednički gradimo pomoći u ispunjavanju preostalih obaveza iz evroatlantske agende, što će SAD-u i drugim partnerskim zemljama olakšati poziciju pri donošenju odluke za upućivanje poziva Crnoj Gori za članstvo u Alijansi. Želim da Vas uvjerim da će to biti i u korist stabilnosti regiona, a samim tim i evropske i globalne bezbjednosti“ - navedeno je u čestitki predsjednika Vlade Mila Đukanovića predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Baraku Obami.

Biro za odnose s javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?