Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Razgovori Đukanović - Mijatović: Posvećenost i podrška Vlade afirmaciji profesionalnog, odgovornog i objektivnog novinarstva

Objavljeno: 06.07.2015. 22:45 Autor: Biro za odnose s javnošću
                                                                                                         
BiroPredsjednik Vlade Milo Đukanović sastao se danas sa predstavnicom OEBS-a za slobodu medija Dunjom Mijatović.

Sagovornici su iskazali obostrano zadovoljstvo izuzetno dobrom saradnjom Vlade i OEBS-a, zasnovanom na povjerenju i zajedničkim ciljevima, unapređenju slobode medija, podizanju profesionalnih standarda u novinarstvu i snaženju samoregulacije.

Predsjednik Vlade pozdravio je zalaganje i podršku Kancelarije OEBS-a i Dunje Mijatović lično na izradi etičkog Kodeksa medija i podržao dalji rad na usvajanju i implemantaciji Kodeksa.

„Crna Gora teži društvu visokih demokratskih standarda, u kome mediji imaju značajno mjesto” - kazao je Đukanović, uz konstataciju da je zajednički interes snaženje društva profesionalnih vrijednosti, kompetentnosti i znanja.

Predstavnica OEBS-a pozdravila je posvećenost i podršku Vlade afirmaciji profesionalnog, odgovornog i objektivnog novinarstva.

Predsjednik Vlade i predstavnica OEBS-a istakli su značaj dalje saradnje i nastavka aktivnosti na unapređenju ambijenta za rad medija i snaženje samoregulatornih mehanizama u cilju podizanja nivoa njihove profesionalnosti.


Biro za odnose s javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?