Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Susret Đukanović - Gari: Crna Gora posvećena unapređenju sistema zaštite intelektualne svojine

Objavljeno: 07.07.2015. 00:00 Autor: Biro za odnose s javnošću
BiroPredsjednik Vlade Milo Đukanović primio je danas generalnog direktora Svjetske organizacije za intelektualnu svojinu Frensisa Garija, koji boravi u posjeti Crnoj Gori.

„Crna Gora je posvećena unapređenju sistema zaštite intelektualne svojine kroz dalje unapređenje zakonodavnog okvira i rad na jačanju institucionalnih i administrativnih kapaciteta” - kazao je predsjednik Vlade Milo Đukanović, ukazavši na značaj ekspertske podrške WIPO u okviru pregovaračkog poglavlja 7 (intelektualna svojina) pri ispunjavanju četiri završna mjerila.

Generalni direktor Svjetske organizacije za intelektualnu svojinu čestitao je Crnoj Gori na postignutim uspjesima u procesu integracija i na aktivnom članstvu u Svjetskoj trgovinskoj organizaciji, i ukazao na komparativne prednosti Crne Gore kao male zemlje.

Ocijenjeno je da u narednom periodu Crna Gora i Svjetska organizacija za intelektualnu svojinu treba aktivno da sarađuju na daljoj promociji intelektualne svojine, ostvarivanju jače saradnje sa univerzitetima u Crnoj Gori i na ekspertsko-finansijskoj podršci za sprovođenje prava intelektualne svojine.

Biro za odnose s javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?