Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Savjet za članstvo u NATO: Nastaviti intenzivne aktivnosti do očekivanog poziva

Objavljeno: 27.07.2015. 22:42 Autor: KOMUNIKACIONI TIM SAVJETA ZA ČLANSTVO U NATO-u

Savjet za članstvo Crne Gore u NATO-u, razmotrio je na sedmoj redovnoj sjednici, održanoj u ponedjeljak, 27. jula 2015, godine, kojom je predsjedavao predsjednik Savjeta, premijer Milo Đukanović, realizovane aktivnosti predviđene mehanizmom intenziviranih i fokusiranih razgovora. Pozitivno je ocijenjena dosadašnja saradnja sa Savezom, izražena i kroz mnogobrojne susrete sa najvišim zvaničnicima država članica i NATO-a i njihove javne ocjene o vidljivom napretku koji je Crna Goa ostvarila.

Tokom sastanka je posebno bilo riječi o aktivnostima Komunikacionog tima Savjeta za članstvo u NATO i planovima za nastavak kampanje u toku ljeta i jeseni. Ukazano je da posljednji rezultati istraživanja javnog mnjenja potvrđuju da je došlo do jačanja podrške građana za članstvo u NATO.

Detaljno su razmatrani i drugi koraci na ispunjavanju potrebnih kriterijuma u susret decembarskom ministarskom sastanku NATO članica na kojem bi trebalo da se odluči o pozivu Crnoj Gori za članstvo.

Zaključeno je da javni dijalog o prednostima članstva, kao i druge potrebne aktivnosti vezane za proces euro-atlantske integracije, treba da se nastave istim intezitetom i tokom narednih mjeseci.

Savjet je usvojio odluku o kadrovskim promjenama u Komunikacionom timu Savjeta.

KOMUNIKACIONI TIM SAVJETA ZA ČLANSTVO U NATO-u

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?