Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Razgovori Đukanović - Đentiloni: Italija snažno podržava Crnu Goru u ostvarivanju njenih strateških spoljnopolitičkih ciljeva

Objavljeno: 31.07.2015. 01:12 Autor: Služba za odnose s javnošću

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas ministra vanjskih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije Paola Đentilonija koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Italija snažno podržava Crnu Goru u ostvarivanju njenih strateških spoljnopolitičkih ciljeva, ocijenjeno je u razgovoru Predsjednika Vlade sa ministrom vanjskih poslova Italije.

Đukanović i Đentiloni su poručili da je skori prijem Crne Gore u NATO i dalja integracija u Evropsku uniju važan korak za stabilnost regiona i interes zemalja Balkana i EU.

Zajednički je ocijenjeno i da dvije države imaju izuzetno dobru i razuđenu saradnju, zasnovanu na razvojnim i integracionim prioritetima.

U tom kontekstu, razgovarano je i o daljoj perspektivi saradnje sa italijanskim partnerom A2A. Obje države pažljivo se odnose prema ovom pitanju, uz obostrano očekivanje nastavka razgovora i najbolju vjeru u pozitivan ishod i rješenja, u skladu sa razvojnim potrebama Crne Gore.

U razgovoru je iskazan interes za produbljivanjem i proširivanjem saradnje koja je utemeljena na značajnim projektima koji se realizuju zajedničkom aktivnošću dviju država.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?