Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Vlade Igor Lukšić primio novoimenovanog ambasadora Republike Grčke Sotiriosa Atanasiua

Objavljeno: 31.08.2015. 23:04 Autor: Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija
Služba za odnose s javnošćuPotpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić primio je danas novoimenovanog izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Republike Grčke Sotiriosa Atanasiua.

Ambasador Atanasiu je istakao da dvije zemlje karakterišu prijateljski odnosi i pohvalio napredak koji je Crna Gora postigla u ispunjavanju svojih strateških ciljeva. On je pohvalio ulogu Crne Gore u unaprjeđenju partnerskih odnosa sa susjedima i jačanju regionalne saradnje kroz nedavno potpisivanje ugovora o razgraničenju sa Kosovom i Bosnom i Hercegovinom.

Potpredsjednik Lukšić je poželio uspješnu diplomatsku misiju ambasadoru Atanasiu i izrazio zadovoljstvo kvalitetom političkog dijalogakoji je dodatno doprinio jačanju tradicionalno prijateljskih odnosa i saradnji dvije države. On je ukazao na značaj dalje podrške Grčke integracionoj perspektivi Crne Gore izahvalio na podršci u procesu evropskih i evroatlantskih integracija. 

Tokom sastanka bilo je riječi i o modalitetima daljeg jačanja međusobnih odnosa kroz što skorije potpisivanje međudržavnih sporazuma u proceduri.

Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?