Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje o telefonskom razgovoru predsjednika Vlade Crne Gore Mila Đukanovića i potpredsjednika SAD Džozefa Bajdena

Objavljeno: 15.09.2015. 02:42 Autor: Služba za odnose s javnošću
(Podgorica, 14.09.2015.) Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je danas sa potpredsjednikom Sjedinjenih Američkih Država Džozefom Bajdenom.

Premijer Đukanović je izrazio zahvalnost Sjedinjenim Državama i potpredsjedniku Bajdenu lično za kontinuitet podrške i pažnje prema Crnoj Gori, kao i na razumijevanju značaja evropske i evroatlantske perspektive ne samo naše zemlje, već Regiona u cjelini, kao i očekivanje da će na Ministarskom sastanku NATO-a u decembru biti postignut konsenzus o upućivanju poziva Crnoj Gori za članstvo u Alijansi.

Potpredsjednik Bajden je istakao da će SAD podržati članstvo Crne Gore u NATO uz vrlo bitne pretpostavke dalje izgradnje pravne države i obezbjeđenja snažne podrške javnosti za ostvarenje tog našeg strateškog cilja. On je potvrdio da će SAD uz dalji napredak u ovim oblastima podržati upućivanje poziva Crnoj Gori u decembru, i prenio premijeru Đukanoviću pohvale za reforme u oblasti odbrane, obavještajnom sektoru i vladavini prava, ohrabrujući Vladu da nastavi s jačanjem napora u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Premijer Đukanović je istakao da je Crna Gora do kraja posvećena reformama i da će još snažnije nastaviti sa ispunjavanjem obaveza u procesu približavanja NATO i EU.

Premijer Đukanović i potpredsjednik Bajden su saglasni da bi članstvo Crne Gore u Alijansi učvrstilo njenu poziciju u evroatlantskim institucijama, doprinijelo jačanju regionalne stabilnosti i potvrdilo kredibilitet politike otvorenih vrata NATO.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?