Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Program stručnog osposobljavanja organizovaće se i 2015/2016. godine

Program stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem, shodno propisima, organizovaće se po četvrti put, za 2015/2016. godinu. Pravo na stručno osposobljavanje imaju lica sa stečenim visokim obrazovanjem koja nemaju radno iskustvo na tom nivou obrazovanja i na evidenciji su Zavoda za zapošljavanje.

Konkurs za prijavu poslodavaca biće objavljen sjutra 17. septembra 2015. godine.

Poslodavci privatnog i javnog sektora, koji obavljaju djelatnost na teritoriji Crne Gore, prijavu podnose u periodu od 21. septembra do 21. oktobra tekuće godine, nakon čega će biti objavljen poziv za buduće korisnike Programa.

Stručno osposobljavanje traje devet mjeseci i priznaje se kao radno iskustvo od 12 mjeseci i predstavlja uslov za polaganje odgovarajućeg stručnog ispita sa stečenim visokim obrazovanjem. 

Cilj Programa je da olakša prelazak mladih iz svijeta obrazovanja u svijet rada kroz pružanje mogućnosti za dodatno sticanje znanja, vještina i kompetencija kojima će odgovoriti tržištu rada. Program treba da doprinese i smanjenju nezaposlenosti mladih, sa kojim se susrijeće čitava Evropa, i da pruži smjernice ustanovama visokog obrazovanja u koncipiranju upisne politike.


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?