Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministarka Vučinović razgovarala sa šefom Odsjeka za civilno društvo, medije i istraživanja u Evropskoj komisiji Nikolom Bertolinijem

Ministarka bez portfelja Marija Vučinović sastala se danas sa šefom Odsjeka za civilno društvo, medije i istraživanja u Evropskoj komisiji Nikolom Bertolinijem.

U razgovoru su razmjena mišljenja o realizovanim aktivnostima na unapređenju odnosa Vlade Crne Gore i civilnog sektora, kao i razvoju civilnog sektora u Crnoj Gori.

Minstarka Vučinović informisala je gospodina Bertolinija, u svojstvu predsjednice Savjeta za razvoj nevladinih organizacija Vlade Crne Gore, o dosadašnjem radu Savjeta i realizovanim aktivnostima, ali i ključnim problemima i izazovima. Gospodin Bertolini je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je Crna Gora, pored Kosova, jedina država u regionu koja je formirala Savjet, naglasivši da je potrebno raditi na daljem unapređenju njegove uloge. 

Na sastanku je bilo riječi i o izmjenama i dopunama Zakona o nevaladimim organizacijama, o kojem su gospodina Bertolinija informisale Dragana Ranitović i Danka Latković, koje su prisustvovale sastanku.

Gospodin Bertolini je, uz navedeni zakon istako važnost usvajanja i Zakonu o volontarizmu i Zakona o socijalnom preduzetništvu, koji su bitni sa aspekta daljeg unapređenja i razvoja civilnog društva u Crnoj Gori. On je sugerisao potrebu da se ulože dodatni napori kako bi se ta dva zakona procesuirala od strane naležnog ministartva uz adekvatnu participaciju predstavnika civilnog društva.

Na sastanku je postignut dogovor da se, u cilju efikasnijeg sprovođenja aktivnosti zacrtanih Akcionim planom za sprovođenje Strategije razvoja nevladinih organizacija, pristupi izradi šestomjesčnog plana obaveza resornih organa i tijela zaduženih za saradnju i razvoj nevladinih organizacija u Crnoj Gori.

Ispred Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, sastanku su prisustvovali Romain Boitard i Anja Zagorac iz sektora za saradnju. Sastanku je takođe prisustvovao i šef kancelarije TACSO u Crnoj Gori Goran Đurović.

Kabinet ministarke bez portfelja / Služba za odnose s javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?