Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpisan Memorandum o razumijevanju između Vlade Crne Gore i NORINCO International Coorporation Ltd

Objavljeno: 23.10.2015. 21:34 Autor: Ministarstvo ekonomije / Služba za odnose s javnošću
m
Ministar ekonomije Vladimir Kavarić i potpredsjednik NORINCO International Coorporation Ltd Wang Xinging potpisali su danas u Podgorici Memorandum o razumijevanju između Vlade Crne Gore i NORINCO International Coorporation Ltd.

Memorandum, kako je naglašeno, predstavlja osnovu za saradnju i rezultat je saglasnosti dvije strane o interesovanju za projekte HE Morača i HE Komarnica. Memorandumom se definišu preduslovi za realizaciju projekta izgradnje velikih HE, u cilju povećanja energetskih kapaciteta i potencijala. U tom cilju, crnogorska strana će ponuditi relevantnu tehničku i ekspertsku podršku u skladu sa nadležnostima i jurisdikcijom državnih organa.

Potpisivanjem Memoranduma olakšaće se komunikacija između zainteresovanih strana, uz obaveze obje strane da razmjenju informacije i podatke o projektima. S obzirom da Vlada Crne Gore, u skladu sa svojim strateškim dokumentima u ovoj oblasti, kao što je Strategija razvoja energetike, traži finansiranje i izvođača radova u cilju izgradnje hidroelektrana Morača i Komarnica, a da je kompanija NORINCO International Coorporation Ltd, iskazala interesovanje za te projekte, Memorandumom je definisana dobra volja obje strane da sarađuju u cilju njihove realizacije.

Memorandumom je definisano da pripremu predloga projekta finansira kompanija NORINCO International Coorporation Ltd, pod uslovom da je blagovremeno pribavila sve potrebne informacije, dozvole i potvrde.

Ovim aktom je definisano takođe da za njegovo sprovođenje nijesu predviđena izdvajanja iz budžeta. Podsjećamo da je Memorandum o razumijevanju u cjelosti objavljen nakon njegovog usvajanja na 130. sjednici Vlade Crne Gore od 08.10.2015. godine.


Ministarstvo ekonomije / Služba za odnose s javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?