Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Marković primio ambasadora Republike Slovenije Mitju Močnika

Objavljeno: 24.11.2015. 18:53 Autor: Služba za odnose s javnošću
Potpredsjednik Vlade Duško Marković primio je danas novonaimenovanog ambasadora Republike Slovenije Mitju Močnika.

Čestitajući ambasadoru Močniku na preuzetoj dužnosti, Marković je ukazao na tradicionalno dobre odnose dviju zemalja i podršku koju Vlada Slovenije pruža Crnoj Gori u ostvarenju njenih državnih prioriteta. Marković je izrazio zahvalnost Crne Gore i njene Vlade na dosadašnjoj saradnji i partnerstvu, koje bi u budućnosti moglo biti osnaženo daljom saradnjom u oblasti privrede i energetike.

Ambasador Močnik potvrdio je zainteresovanost Slovenije za nastavak saradnje sa Crnom Gorom kroz stalnu podršku na polju evroatlantskih integracija, kao i na ekonomskom planu. On je ukazao na potrebu dijaloga povodom unapređenja privredne saradnje i investicija u Crnu Goru kroz zajedničke projekte, kao i na nastavak razvojne pomoći u narednom trogodišnjem periodu.

Zajednički je ocijenjeno da je Crna Gora uspješno ispunila sve obaveze na putu ka NATO i da je realno očekivati poziv za članstvo početkom decembra ove godine.

Sastanak je bio i dobra prilika za razmjenu informacija o aktuelnim izazovima za obje države, koji se tiču prijetnji od terorizma i migrantske krize.

Služba za odnose s javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?