Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Brisel: Potpredsjednik Lukšić učestvovao na sastanku ministara vanjskih poslova NATO i partnera u misiji Odlučna podrška

Objavljeno: 02.12.2015. 03:44 Autor: Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija
Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Igor Lukšić učestvovao je danas u Briselu na sastanku ministara vanjskih poslova NATO članica i operativnih partnera u misiji Odlučna podrška u Avganistanu, kojim je predsjedavao generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

Ministri su potvrdili da će misija Odlučna podrška nastaviti djelovanje u postojećem formatu sa okvirno istim nivoom trupa tokom 2016. godine. Pohvaljeno je djelovanje Avganistanskih odbrambenih i bezbjednosnih snaga (ANDSF) i ohrabrene zemlje da nastave pružanje finansijske pomoći za njihovu održivost i dalji razvoj. Izraženo je očekivanje da u susret samitu u Varšavi zemlje ponude konkretnu podršku.

U svom izlaganju, ministar Lukšić je istakao da će Crna Gora nastaviti da doprinosi naporima Alijanse za jačanje stabilnosti Avganistana, i potvrdio da će, u skladu sa planovima NATO, zadržati prisustvo u misiji Odlučna podrška na postojećem nivou i tokom sljedeće godine.


MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA I EVROPSKIH INTEGRACIJA
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?