Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Lukšić primio pozivno pismo za članstvo u NATO

Objavljeno: 22.12.2015. 22:54 Autor: Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija
Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić primio je danas pismo generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga u kojem se Crna Gora formalno poziva da otpočne proces pristupanja NATO-u.

U skladu sa predviđenom procedurom, nakon upućenog pozivnog pisma, očekuje se otvaranje pristupnih pregovora koji će trajati nekoliko mjeseci, a po čijem završetku će zemlje članice potpisati protokol o pristupanju Crne Gore Sjevernoatlantskom savezu i otpočeti proces ratifikacije. Protokol će omogućiti Crnoj Gori da učestvuje na većini sastanaka NATO-a.

Crna Gora će sa punom posvećenošću nastaviti sa ispunjavanjem svih obaveza iz evroatlantske integracione agende, kako tokom pregovora o pristupanju, tako i tokom procesa ratifikacije, a odluka o upućivanju poziva još jednom je potvrdila uspjeh u sprovođenju reformi i odlučnost Vlade da istim intenzitetom nastavi sa aktivnostima u ključnim oblastima, u cilju pripreme za članstvo u NATO-u.

MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA I EVROPSKIH INTEGRACIJA
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?