Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Vlade prof. dr Petar Ivanović održao konferenciju za medije

Objavljeno: 23.05.2016. 20:52 Autor: Služba za odnose s javnošću
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošćuPotpredsjednik Vlade prof. dr Petar Ivanović na današnjoj konferenciji za medije govorio je o primopredaji dužnosti u resoru poljoprivrede, sa osvrtom na trenutni presjek finansija i predstojeće obaveze u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja, odnosno u kakvom stanju predaje taj resor novoizabranom ministru. Ivanović je istakao šta je sve završeno od tekućih obaveza i ukazao da se na računu Ministarstva poljoprivrede nalazi 4.088.820,82 eura. Imajući u vidu da do izbora Ministarstvo finansija treba da otpusti još oko 5 miliona eura, Ivanović je postavio pitanje: ko će da kontroliše kontrolore?

Posebna tema konferencije bila je i “ko je pušio o trošku države”. Potpredsjednik Ivanović je podsjetio na uporne pokušaje kako je rekao medijskog monopoliste “Vijesti” da negativnim izvještavanjem i iznošenjem neistina diskredituje Ivanovića kao ministra poljoprivrede i lično. Sa druge strane, naveo je brojna saopštenja i teme iz resora poljoprivrede o kojima „Vijesti“ nijesu napisale ni slovo. Govoreći o takvom „doprinosu“ savremenom crnogorskom novinarstvu, potpredsjednik Ivanović je promovisao zbornik koji je nazvao „Medijski prah i pepeo“ u kome se na 188 strana nalaze samo tekstovi na temu cigarilosa koje su plasirali novina, portal i televizija „Vijesti“. Ministar je još jednom saopštio podatke koji pokazuju da u tom slučaju nije bilo zloupotrebe državnog novca, niti ljubavnih problema na račun građana, čime je, kako je kazao, stavio tačku na tu temu. Podsjetio je da za svo to vrijeme „Vijesti“ nijesu napisale ni riječ o činjenici da je gospođa Natalija Perović, supruga suvlasnika tog medijskog monopoliste Miodraga Perovića, tokom svog mandata na čelu BTF-a dobila 6 miliona eura. 
   
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?