Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održan drugi Studentski parlament i uspješno završen Info dan u Prijestonici Cetinje

Objavljeno: 28.05.2016. 00:50 Autor: Komunikacioni tim Savjeta za članstvo u NATO

Tema "Spoljna politika Crne Gore u periodu 2006-2016. godine" okupila je danas u Prijestonici Cetinje studente Univerziteta Crne Gore, Donja Gorica, Mediteran i Fakulteta za državne i evropske studije.

U parlamentarnoj diskusiji, održanoj u sali Skupštine Prijestonice, po ugledu na premijerski sat, učestvovalo je oko 50 studenata. Na njihova pitanja odgovarali su potpredsjednik Vlade Crne Gore Petar Ivanović, glavni politički savjetnik predsjednika Vlade Crne Gore Milan Roćen, državni sekretar za evropske integracije i glavni pregovarač ambasador Aleksandar Andrija Pejović, gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović, ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Margaret En Uehara, ambasador Slovačke u Crnoj Gori Roman Hlobenj i nacionalni koordintor za NATO ambasador Vesko Garčević.

Nakon Studentskog parlamenta, studenti su u multimedijalnoj sali Ministarstva kulture, razgovarati sa prof. dr Aleksandrom Čilikovim, istoričarem umjetnosti. Neformalnom razgovoru prisustvovali su i gradonačelnik Prijestonice Cetinje, kao i nacionalni koordinator za NATO.

U okviru Info dana, predstavnici Sajveta mladih Prijestonice dijelili su promotivne materijale na glavnom trgu i razgovarali sa zainteresovanim građanima i studentima.

Događaje su organizovali Studentski parlament Univerziteta Crne Gore i Prijestonica Cetinje, uz podršku Komunikacionog tima Savjeta za članstvo u NATO i studentskih udruženja Univerziteta Donja Gorica, Mediteran i Fakulteta za državne i evropske studije.

Foto galerija: Nato info dan i Studenski parlament

   
  

KOMUNIKACIONI TIM SAVJETA ZA ČLANSTVO U NATO

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?