Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje za javnost povodom susreta ambasadora Republike Slovačke Romana Hlobena sa potpredsjednikom Vlade Crne Gore Miloradom Vujovićem

Objavljeno: 28.06.2016. 20:31 Autor: Kabinet potpredsjednika Vlade Crne Gore Milorada Vujovića
   
Ambasador Republike Slovačke Roman Hloben je tokom današnjeg susreta sa potpredsjednikom Vlade Crne Gore Miloradom Vujovićem učešće opozicije u vlasti okarakterisao kao konstruktivno i primjereno evropskoj praksi prevazilaženja političkih sukoba.

Obojica su se usaglasila oko puta Crne Gore u Evropsku uniju, a Holben je istakao da Slovačka, kao buduća predsjedavajuća podržava proširenje EU.

Najavljena je mogućnost saradnje Univerziteta Slovačke i Univerziteta Crne Gore, kao i interesovanje slovačkih investitora za ulaganja u Crnu Goru.

„Sadašnji pravni status Vlade Crne Gore nije na zadovoljavajućem nivou već ovaj organ izvršne vlasti djeluje kao samoregulatorno tijelo, pa je zbog toga potrebno donijeti Zakon o Vladi. Zbog toga je i bila pokrenuta inicijativa o javnosti rada Vlade“, kazao je potpredsjednik Vujović.

Kabinet potpredsjednika Vlade Crne Gore Milorada Vujovića
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?