Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Vlada nije odbila već je podržala predlog da povrede izbornih prava pređu u nadležnost specijalnog tužioca

Objavljeno: 23.07.2016. 16:34 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Povodom stava potpredsjednika Vlade Milorada Vujovića, objavljenog u subotu, 23. jula u dnevnom listu „Pobjeda“, u kojem je kritikovan navodni negativan stav Vlade o Predlogu mišljenja na Predlog zakona o dopuni Zakona o Specijalnom državnom tužilaštvu, kojim su predlagači poslanici: Ranko Krivokapić, mr Dritan Abazović i Zoran Miljanić predložili da povrede izbornih prava pređu u nadležnost specijalnog tužioca, saopštavamo da Vlada nije odbila već podržala ove izmjene, ali da je tehničkom greškom nadležnih službi objavljeno suprotno.

Na zajedničkoj sjednici Komisije za politički sistem, unutršnju i vanjsku politiku i Komisije za ekonomsku politiku i finansijski sistem održanoj u srijedu, 20. jula 2016. godine ministar pravde iznio je niz stručnih primjedbi na Predlog, ali je na sjednici zaključeno da Vladi bude predloženo da, uz uvažavanje stručne argumentacije ministra pravde, prihvati predlog poslanikâ Krivokapića, Abazovića i Miljanića uz procjenu da takav stav Vlade treba da pokaže njenu spremnost da dodatno jača predizborno povjerenje.

Tehničkom greškom do koje je došlo usljed izuzetno kratkog roka za obradu materijala (sjednica komisija završena je u srijedu kasno popodne, a materijal je trebalo pripremiti za sjednicu Vlade koja je bila zakazana za naredno prije podne), argumentacija ministra pravde izrečena na zajedničkoj sjednici Vladinih komisija našla se na sjednici Vlade kao predloženi stav Vlade. Kako je riječ o tački dnevnog reda koja je na 166. sjednici Vlade bila predviđena samo za verifikaciju, dakle ne i za raspravu, greška nije uočena te se stav ministra pravde pojavio kao stav Vlade što ne odgovara zaključku vladinih stalnih radnih tijela.

Pomenuti materijal je u subotu prije podne uklonjen sa portala Vlade kako ne bi bila unošena dalja zabuna, a greška će u formalnom smislu biti otklonjena na narednoj sjednici Vlade kroz verifikaciju zapisnika sa 166. sjednice.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?