Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Nakon 10 dana stigao predlog opozicije suprotan regulativi i interesima Države

Objavljeno: 28.07.2016. 00:55 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Potpredsjednci Vlade Prof. dr Vujica Lazović i Milorad Vujović razmijenili su danas dopise kojima su predstavnici parlamentarne većine u Vladi sa jedne strane i opozicije u Vladi sa druge iznijeli konačne stavove u vezi sa Predlogom sporazuma sa kompanijom A2A.

Potpredsjednik Vujović je u dopisu naveo da predstavnici opozicije u vladi izbornog povjerenja predlažu sljedeće: „A2A ima obavezu da proda Državi Crnoj Gori, a Država Crna Gora ima obavezu da kupi od A2A akcije koje posjeduje u EPCG po cijeni od 250.000.000 eura, koje će Država Crna Gora isplatiti u 7 (sedam) jednakih godišnjih rata od kojih će prva rata biti plaćena u roku od 60 dana od dana zaključenja Aneksa ugovora, a sledeće rate u roku od 60 dana od dana usvajanja godišnjeg budžeta Crne Gore“. U dopisu potpredsjednika Vujovića se navodi da da ako A2A odbije ovaj predlog predstavnici opozicije u Vladi predlažu „Odlaganje usvajanja Prijedloga Akcionarskog ugovora do izbora 26. saziva Skupštine Crne Gore i izbora Vlade poslije parlamentarnih izbora“.

Potpredsjednik Lazović je u odgovoru naveo da prvi predlog predstavnika opozicije predstavlja pravno nejasan koncept i da je naročito sporan sa aspekta implementacije u postojeći Akcionarski ugovor. Međutim, predlog je proslijeđen kompaniji A2A uz poziv da se uvaži hitnost i stav o predlozima dostavi u što kraćem roku. Predlog predstavnika opozicije za odlaganje zaključenja ugovora do izbora nove vlade ocijenen je, iz više razloga koji su precizno pobrojani, kao predlog koji ne obezbjeđuje zaštitu državnih ineteresa Crne Gore.



SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?