Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Ivanović primio ambasadora Turske Serhata Galipa: Politička stabilnost prioritet i uslov ekonomskog razvoja

Objavljeno: 29.07.2016. 17:48 Autor: Služba za odnose s javnošću
                                                                                                         
Služba za odnose s javnošćuPotpredsjednik Vlade prof. dr Petar Ivanović razgovarao je danas sa ambasadorom Republike Turske u Crnoj Gori Serhatom Galipom.

Ambasador je informisao potpredsjednika Vlade o trenutnoj situaciji u Turskoj i aktivnostima koje ta države sprovodi u cilju stabilizacije vanrednog stanja. On je izrazio uvjerenje da će se situacija normalizovati u što kraćem roku, kako bi zemlja nastavila sa intenzivnim ekonomskim razvojem i evropskim integracijama. Ambasador Galip se zahvalio na dosadašnjoj veoma konkstuktivnoj saradnji i istakao da će Turska nastaviti snažnu podršku punom učlanjenju Crne Gore u NATO. Podsjetio je da je Protokol o pristupanju Crne Gore NATO prošao proceduru parlamentarnih tijela čime su stvoreni uslovi za njegovu ratifikaciju u Velikoj narodnoj skupštini. 

Potpredsjednik Ivanović je istakao da Crna Gora od obnove svoje nezavisnosti razvija sa Turskom izuzetno dobru i plodotvornu saradnju. Zajednički je cilj da saradnja u narednom periodu jača, kako kroz članstvo u NATO savezu, tako i kroz jačanje ekonomske bilateralne saradnje dvije zemlje. Ivanović je naglasio važnost stabilizacije situacije u Turskoj za dalji prosperitet i razvoj te zemlje i ukupne međunarodne, posebno ekonomske odnose.

Razgovarajući o zajedničkim projektima koji su realizovani u Crnoj Gori, sagovornici su saglasni da su realizovane aktivnosti doprinijele poboljšanju kvaliteta života građana Crne Gore. Dobar primjer je nedavno otvoren vodovod u Rožajama. Galip i Ivanović su istakli značaj projekata u oblasti poljoprivrede i ruralne infrastrukture koje je realizovala Turska razvojna agencija (TIKA) i saglasili da u narednom periodu treba pojačati ne samo zajedniče projekte, već i turske investicije u Crnoj Gori. U oblasti poljoprivrede već postoje planirani projekti koji će se realizovati u saradanji sa TIKA-om, ali prostora ima i za nove ideje i inicijative.


Služba za odnose sa javnošću 
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?