Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Zasijedalo VNB: Situacija u CG stabilna, potebno unaprijediti saradnju organa za sprovođenje zakona

Objavljeno: 29.07.2016. 18:42 Autor: Služba za odnose s javnošću
  
Služba za odnose s javnošćuVijeće za nacionalnu bezbjednost okončalo je u srijedu, 27. jula 2016. pod predsjedanjem predsjednika Vijeća Mila Đukanovića, 8. Sjednicu započetu prošle sedmice.

Na sjednici, na čijem je dnevnom redu bilo razmatranje bezbjednosne situacije u Crnoj Gori s posebnim akcentom na stanje u Kotoru, ocijenjeno je da je politička, bezbjednosna i ekonomska situacija u Crnoj Gori stabilna. Predsjednik Vijeća je, zaključujući raspravu, ocijenio da je u cilju učvršćenja osjećaja bezbjednosti i pravne sigurnosti građana Crne Gore, investitora i turista nužno pojačati aktivnosti Države protiv organizovanih kriminalnih grupa koje djeluju na prostoru Crne Gore.

Vijeće je, s tim u vezi, zaključilo da je neophodno unaprijediti funkcionalnost i saradnju organa za sporovođenje zakona u cilju efikasnijeg suprotstavljanja izazovima organizovanog kriminala. Zaključeno je da je, iz istog razloga, potrebno dodatno sagledati postojeće kapacitete i organizaciono ustrojstvo Specijalnog tužilaštva i Uprave policije.
              
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?