Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Vlade Rafet Husović razgovarao sa predstavnicama majki iz Rožaja

Objavljeno: 22.08.2016. 19:55 Autor: Kabinet potpredsjednika Vlade Rafeta Husovića
22.08.2016. - Potpredsjednik Vlade Crne Gore Rafet Husović primio je danas predstavnice majki iz Rožaja Izetu Režović, Hajriju Kalač, Muradiju Camić, Aidu Kurpejović, Zelihu Murić i Amiru Škrijelj.

Predstavnice majki iz Rožaja su upoznale potpredsjednika Husovića sa svojim saznanjima da je uništena arhivska dokumentacija na osnovu koje bi one mogle da ostvare pravo na nadoknade za majke sa troje i više djece. Napomenule da su sa tim upoznale potpredsjednika Vlade Milorada Vujovića i ministra rada i socijalnog staranja Borisa Marića, kao i sve nadležne institucije i da ostaju izričite u zahtjevu da njihov problem bude riješen.

Potpredsjednik Husović je saopštio da će se uključiti u rješavanje ovog problema tako što će zahtijevati da na relaciji Ministarstvo rada i socijalnog staranja – Centri za socijalni rad u Beranama i Rožajama ponovo budu detaljno razmotreni zahtjevi i da dokumentacija ponovo bude pregledana. Rekao je da smatra da svi dokazi koji su prihvatljivi za sud treba da budu prihvatljivi i za Centre za socijalni rad.

Potpredsjednik Husović je prenio predstavnicama majki iz Rožaja da će o problemu obavijestiti Uži kabinet i predsjednika Vlade i da smatra da ovo pitanje treba rješavati sistemski.

Kabinet potpredsjednika Vlade Rafeta Husovića
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?