Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Vlade primio delegaciju PK Srbije

Objavljeno: 22.08.2016. 23:28 Autor: Služba za odnose s javnošću

Služba za odnose s javnošću(Podgorica, 22. avgust 2016) - Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas delegaciju Privredne komore Srbije na čelu s predsjednikom Markom Čadežom.

Na početku razgovora pozdravljena je dobra saradnja Privredne komore Crne Gore i Privredne komore Srbije, uz ocjenu da se u cilju snaženja ekonomske stabilnosti i intenziviranja ekonomskog rasta mora prvo kroz regionalne vidove saradnje, a onda i kroz širi proces integracija, intenzivirati partnerstvo između malih i posljedično, otvorenih ekonomija Zapadnog Balkana. Sagovornici su se saglasili da u navedenom procesu komorski mehanizam saradnje ima važnu ulogu.

Ukazano je da u narednom periodu treba dodatno promovisati ideju projekta „jedna regija – jedna ekonomija“, afirmisati tzv. „Bijelu knjigu“ u funkciji otklanjanja poslovnih barijera, kao i ojačati podršku malom i srednjem biznisu kroz pružanje savjeta, kontinuiranu edukaciju i organizaciju treninga.

Istovremeno pozdravljena je ideja formiranja regionalnih turističkih proizvoda koji bi zatim bili plasirani na velikim tržištima, i konstatovan značaj pružanja podrške konzorcijumima za jačanje konkurentnosti i promovisanje različitih grana privrede.

Na kraju razgovora premijer Đukanović prihvatio je poziv da 27. oktobra tekuće godine učestvuje na Komorskom investicionom forumu Zapadnog Balkana (KIF ZB) s ciljem davanja podrške snažnijem povezivanju i angažovanju bizinis zajednica iz regiona kada je riječ o realizaciji infrastrukturnih i drugih projekata koji su važni za dugoročan ekonomski prosperitet Zapadnog Balkana.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?