Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Majke iz Rožaja najavile nakon sastanka sa potpredsjednikom Husovićem okončanje protesta i povratak u Rožaje

Objavljeno: 24.08.2016. 03:56 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GOREPredstavnice majki iz Rožaja saopštile su večeras nakon sastanka sa potpredsjednikom Vlade Rafetom Husovićem da prekidaju protest ispred Vlade i da se vraćaju u Rožaje gdje će sačekati okončanje procedura u vezi sa njihovim zahtjevima za ostvarenje prava za majke sa troje i više djece.

Sastansku kod potpredsjednika Vlade Rafeta Husovića su po nalogu predsjednika Vlade Mila Đukanovića prisustvovali i savjetnik premijera Radoje Žugić i sekretar Ministarstva rada i socijalnog staranja Nikola Dedeić.

Dedeić je upoznao predstavnice majki iz Rožaja sa trenutnom situacijom i obavijestio da su rješenja Centra za socijalni rad Rožaja zbog bitnih povreda odredaba upravnog postupka poništena i vraćena prvostepenom organu na ponovni postupak. Upoznao ih je i sa sljedećim koracima koji moraju biti sprovedeni kako bi bile utvrđene sve činjenice i prikupljeni dodatni dokazi. Pozvao je sve majke kojima su poništena rješenja da se odazovu pozivu iz Centra za socijalni rad u Rožajama i dostave svu dokumentaciju koja može biti validna rekavši da će svi valjani dokazi i dokumenti biti upućeni Birou rada koji će na bazi novih dokaza, dostaviti nova uvjerenja Centru za socijalni rad kako bi taj organ u ponovnom postupku doniio nova rješenja.

Savjetnik premijera Žugić je izrazio želju i spremnost da pomogne da se nađe najbolje rješenje i pravni osnov za rješavanje njihovog problema.

Potpredsjednik Husović je obavijestio predstavnice majki iz Rožaja da je o ovom problemu razgovarao i sa predsjednikom VLade, i da postoji spremnost da sve bude učininjeno kako bi u skladu sa Zakonom bila donijeta pozitivna rješenja za sve majke za koje postoji minimum zakonskih uslova. Potpredjsednik Vlade je rekao da će se potruditi sa procedure propisane Zakonom budu ubrzane te je stoga pozvao majke da prekinu protest i da završetak procedura sačekaju kod svojih kuća.

Na kraju sastanka prisutne predstvanice majki iz Rožaja su zahvalile na prijemu i izrazile zadovoljstvo što dobile uvjeravanja od strane predstvanika Vlade da će im se pomoći da ostvare svoja prava i najavile su da će odmah prekinuti sa protestima ispred Vlade i da će se vratiti u Rožaje.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?