Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Vlade izrazio saučešće povodom smrti dugogodišnjeg predsjednika Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske dr Radomira Pavićevića

Objavljeno: 25.08.2016. 21:24 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Milo Đukanović izrazio je u ime Vlade i u svoje ime saučešće Nacionalnoj zajednici Crnogoraca Hrvatske povodom smrti dr Radomira Pavićevića, dugogodišnjeg predsjednika Zajednice.

„Dr Pavićević će ostati upamćen po nemjerljivom doprinosu očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta crnogorske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj, i uzdizanju ugleda Nacionalne zajednice Crnogoraca, kao i povezivanju naše dijaspore u regionu, Evropi i širom svijeta. On je istinski bio lojalan novoj domovini Hrvatskoj, u kojoj je ostvario blistavu profesionalnu karijeru, ali je isto tako ostao do posljednjeg dana privržen zavičaju, gradeći mostove saradnje, povjerenja i dobrosusjedstva između svoje Crne Gore i svoje Hrvatske i u najtežim vremenima“ – navodi se u telegramu saučešća predsjednika Vlade Crne Gore Mila Đukanovića upućenoj predsjedniku Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske Danilu Iveziću.

Premijer je naveo i to da u Crnoj Gori posebno cijenimo posvećenost i doprinos Nacionalne zajednice Crnogoraca i dr Pavićevića lično obnovi crnogorske državnosti.

„S poštovanjem i zahvalnošću čuvaćemo sjećanja na njegovu ličnost i pamtiti trajne zasluge za jačanje veza Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske s matičnom državom“ – zaključuje se u telegramu saučešća.
 
Predsjednik Vlade je uputio telegram saučešća i porodici pokojnog Radomira Pavićevića.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?