Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Vlade Duško Marković izrazio saučešće ambasadoru Italije Vinćencu Del Monaku

Objavljeno: 26.08.2016. 17:06 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Duško Marković uputio je ambasadoru Republike Italije u Crnoj Gori Vinćencu Del Monaku telegram saučešća povodom ljudskih žrtava u razornom zemljotresu koji je pogodio Italiju.

„Sve nas u Crnoj Gori potresla je vijest o strašnoj tragediji koja je zadesila Centralnu Italiju, i pogibiji velikog broja vaših građana. Mnogo od onog što prirodne katastrofe poruše, može ponovo da se izgradi, ali ljudski životi su nenadoknadiv gubitak, kao i bol koju osjećaju porodice poginulih“ – navodo se i telegramu saučešća.

Potpredsjednik Marković dalje navodi da se ipak utjeha može pronalaziti u solidarnosti koju pokazuju prijateljske zemlje, a Crna Gora je svakako jedna od njih, jer taj vid podrške ne priznaje državne granice.

„Vidio sam i snimke građana Amatričea, Akumolija i Peskare del Tronto, koji golim rukama uklanjaju ruševine i spašavaju živote, što je u ovakvim trenucima najveće i najplemenitije što se može zamisliti i ostvariti. Vjerujem da nema te nevolje koju solidarnost nije u stanju da prevlada. Molim Vas da porodicama žrtava i zvaničnicima Republike Italije prenesete izraze mog dubokog saučešća“ – navodi se u telegramu saučešća potpredsjednika Vlade.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?