Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Vlade CG Milo Đukanović primio člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića

Objavljeno: 30.08.2016. 02:32 Autor: Služba za odnose s javnošću
                                                 
Služba za odnose s javnošću(Podgorica, 29.08.2016.) Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragana Čovića, koji boravi u radnoj posjeti Crnoj Gori.

Zajednički je konstatovano da prijateljski odnosi Crne Gore i BiH mogu služiti za primjer drugima i da stabilan i siguran region, u kojem postoje dobrosusjedski odnosi i jasna evropska perspektiva, predstavlja preduslov prosperiteta svih zemalja. Na toj liniji, istaknut je značaj Berlinskog procesa u okviru kojeg su sve države Zapadnog Balkana potvrdile neophodnost međusobne saradnje, kao i sa EU, kako bi realizacijom zajedničkih infrastrukturnih projekta doprinijeli povećanju konkurentnosti regiona, podsticaju rasta i zapošljavanja.

Premijer Đukanović je ocijenio veoma značajnim postojeći nivo političkog dijaloga i ukupne saradnje i istakao da će Crna Gora nastaviti da podržava put integracija BiH, izražavajući spremnost za prenos znanja i iskustva crnogorske administracije u ispunjavanju obaveza iz evropske i evroatlantske agende.

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović je ukazao na opredijeljenost da se u narednom periodu dodatno intenzivira saradnja u svim oblastima od obostranog interesa. Uputio je istovremeno čestitke povodom dosadašnjeg napretka koji je Crna Gora ostvarila na planu evroatlantske i evropske integracije, istakavši značaj ovih procesa za ukupnu stabilnost regiona, posebno u svijetlu aktuelnih globalnih izazova.

U razgovoru su razmijenili mišljenja i o aktuelnim kretanjima u regionu.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Fotografije u većoj rezoluciji i video snimak boljeg kvaliteta možete preuzeti sa FTP servera Vlade CG.
Parametri za pristup:

Link: http://195.66.166.68/upload/USER1
Korisničko ime: user1
Lozinka: 28frWYK4Ls9E
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?